Web Analytics Made Easy - Statcounter

درحالیکه دولت رئیسی باعث افزایش امید مردم به اصلاحات جدی شده است، ریخت و پاش سنگین در وزارت خارجه ادامه دارد. درحالیکه دولت آیت الله رئیسی با اتخاذ رویکردی مردمگرا؛ باعث افزایش امید‌ها برای ایجاد اصلاحات جدی در اداره کشور شده است، ریخت و پاش سنگین در وزارت خارجه ذیل انبوهی از دفاتر در کشور‌های اروپایی ادامه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



بررسی‌های تحریریه نشان می‌دهد که حدود ۴۰ سفارتخانه و کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در اروپا دایر می‌باشد که فاقد تناسب با حجم مراودات اقتصادی و سیاسی ایران با این قاره است.

تجارت ایران و اروپا در سال گذشته میلادی یعنی سال ۲۰۲۰ حدود ۴ میلیارد یورو بود که تقریبا ۶ درصد از تجارت خارجی کشور را شکل می‌دهد، درحالیکه ۴۰ سفارتخانه و کنسولگری با هزینه‌های سرسام آور برای پوشش این رقم ناچیز از سفره مردم؛ به خط شده اند تا وسیله اروپاگردی و ماموریت‌های یورویی عده‌ای را فراهم کنند که قطعا شامل همه دیپلمات‌ها نمی‌شود و در بین دیپلمات‌های اعزامی افراد متخصص و متعهدی وجود دارند که در هر ماموریتی برای ایران ایجاد ارزش افزوده می‌کنند.

حضور در سفارتخانه‌های اروپایی برای هر مامور در ماه حدود ۵۰۰۰ یورو و بالاتر پرداخت مستقیم دارد که با هزینه‌های جانبی مانند تشریفات بسیار گران، مکان‌های گران در شهر‌های اروپایی، هزینه استخدام نیرو‌های محلی که معمولا از میان خانواده‌های سفرا و سایر ماموران تامین می‌شوند! و هزینه‌های سربار اداره صد‌ها ساختمان مجلل سر به فلک می‌زند.

به دلیل عدم شفافیت وزارت خارجه اطلاعات جزئی در سایت وجود ندارد، و بهانه امنیتی هم شوخی‌ای بیش نیست، زیرا کشور‌های غربی که ویزا و اجازه کار را صادر می‌کنند به تمام اطلاعات پرسنلی و خانواده‌های دیپلمات‌های ایرانی دسترسی دارند و بیمه کارکنان محلی (بخوانید عمدتا فرزندان دیپلمات‌ها و ...) باعث می‌شود اطلاعات ریز آن‌ها در اختیار دولت‌های غربی قرار گیرد. فقط این مردم ایران هستند که محرم دانسته نمی‌شوند.

نمی‌توان به درستی تخمین زد که چه هزینه سرسام آوری برای حفظ این شبکه دیپلماتیک کم خاصیت در قاره‌ای که اکثر کشور‌های آن با ایران سر عناد دارند بر بیت المال تحمیل می‌شود، اما حتی گر در این ۴۰ دفتر اروپایی ۴۰۰ مامور حضور داشته باشد که قطعا با محاسبه نیرو‌های محلی و خرید خدمات از محل بسیار بیشتر خواهد بود، ماهانه بیش از ۲۰۰ هزار یورو و سالانه بیش از ۲۴ میلیون یورو پرداخت انجام می‌شود. یعنی سالی حدود ۸ هزار میلیارد ریال دستمزد برای حفظ دفاتری بسیار کم خاصیت (غیر از دفاتر بسیار گران مانند سفارتخانه‌های ایران در هلند، انگلیس و ...) هزینه می‌شود. بعید به نظر می‌رسد که هزینه فرصت ساختمان‌های لوکس اروپایی وزارت خارجه کمتر از ۱ میلیارد یورو در سال باشد که به معنای هزینه‌ای ۳۰ هزار میلیارد تومانی است و توجیه منطق ندارد.

دولت حسن روحانی و دولت‌های قبل بر روی این سومدیریت و سوسیاستگذاری چشم خود را بسته بودند، و حتی ذی نفع بودند، اما باید دید که دولت رئیسی با رویکرد مردمی و با تاکید بر منافع ملی، چه تصمیم اتخاذ می‌کند.

یک سوال ساده: تعداد دیپلمات‌های ایران در کشور‌های همسایه با ده‌ها میلیارد دلار مراوده اقتصادی چقدر است؟

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: رئیسی سفارت ایران در لندن وزارت خارجه ایران ماموریت یورویی دیپلمات در اروپا وزارت خارجه دیپلمات ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۲۲۰۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مخالفت دقیقه نودی دولت رئیسی با لایحه عفاف و حجاب/برای مقابله با بی حجابی معطل تصویب قانون جدید نمی مانیم

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، روزنامه کیهان نوشت:

علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت طی گفت‌وگویی درخصوص اظهاراتی مبنی بر موکول کردن ساماندهی وضعیت عفاف و حجاب به پذیرش بار مالی آن از سوی دولت، تاکید کرد: اخیراً مکاتبه‌ای از سوی مجلس شورای اسلامی مجدداً درخصوص ماده‌ای صورت گرفته بود که در آن ماده قید شده هزینه‌های حمایت از فرهنگ عفاف و تقویت بنیان خانواده، به‌عنوان هزینه قابل‌قبول مالیاتی تلقی شود و این نوعی مشوق سرمایه‌گذاری و هزینه‌کرد در این زمینه است.

وی افزود: دولت طبیعتاً با اقدامات حمایتی در حوزه‌های تبلیغی، ترویجی و فرهنگ‌سازیِ مقوله‌های مرتبط با حجاب و عفاف و حمایت از بنیان خانواده موافق است و بحثی در این‌زمینه وجود ندارد. درخصوص کلّیت لایحه عفاف و حجاب نیز قبلاً گفتیم که قوانین موجود در حوزه‌های مختلف اجرائی، فرهنگی، تبلیغی، اجتماعی، انتظامی و قضائی روشن است.

سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: شاید ضرورتی به تصویب قانون نداشته باشیم و هیچ الزامی نبود که این مسئله معطل مانده باشد تا یک قانون تصویب شود که اقدامی در این‌زمینه انجام بگیرد. قبلاً رفت‌وبرگشت‌هایی در این زمینه انجام شده بود و مذاکراتی در جلسات نهادهای مختلف صورت گرفته بود و لایحه‌ای از سوی مرجع قضائی تقدیم دولت شد.

بهادری‌جهرمی ادامه داد: دولت با همراهی و همدلی و همچنین با اصلاحات حداقلی در سریع‌ترین زمان ممکن، طبق تعیین تکلیفِ قانون اساسی مبنی بر اینکه لوایح قضائی باید از مسیر دولت به مجلس تقدیم بشود، لایحه را تقدیم مجلس شورای اسلامی کرد.

وی عنوان کرد: به‌نظر می‌رسد الان و یا هر مقطع دیگری هیچ مرجعِ اجتماعی، فرهنگی، انتظامی، قضائی و اجرائی معطل تصویب قانونی در این زمینه نیست و قوانین موجود تکالیف همین مراجع را در این موضوع‌های فرهنگی و اجتماعی مشخص کرده است.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901235

دیگر خبرها

  • واکنش آذری جهرمی به افشای قرارداد شهرداری تهران با شرکت چینی/ سکوت میرسلیم جالب است
  • آذری جهرمی: سکوت جناب آقای میرسلیم جالب است!
  • سخنگوی وزارت امور خارجه: بیانیه‌ های تکراری، هیچ حقی برای دولت کویت در مورد میدان آرش ایجاد نخواهد کرد
  • تصویب افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی | حقوق حداقل‌بگیران چند درصد افزایش می یابد؟
  • رئیسی پروژه‌ای که در دولت روحانی افتتاح شده بود را دوباره افتتاح کرد!
  • سکوت معنادار قالیباف بعد از پایان ضرب الاجل برای دولت رئیسی
  • جنبش دانشجویی، سازمان استکباری آمریکایی-صهیونیستی را به هم ریخت
  • افق پیش رو در مناسبات با عربستان روشن است
  • بورل: چند کشور بزودی کشور فلسطین را به رسمیت خواهند شناخت
  • مخالفت دقیقه نودی دولت رئیسی با لایحه عفاف و حجاب/برای مقابله با بی حجابی معطل تصویب قانون جدید نمی مانیم